Комисията по условно освобождаване на Калифорния е одобрила молбата за предсрочно

...
Комисията по условно освобождаване на Калифорния е одобрила молбата за предсрочно
Коментари Харесай

Убиецът на Робърт Кенеди може да излезе от затвора

Комисията по условно освобождение на Калифорния е одобрила молбата за предварително освобождение от пандиза на 77-годишния йорданец Сирхан Сирхан, оповестява Би Би Си. Комисията е заключила, че пандизчията към този момент не съставлява опасност за обществото.

Сирхан е зад  решетките от 53 години за това, че застреля сенатора Робърт Кенеди след речта му в хотел " Амбасадор " в Лос Анджелис през юни 1968 година Много изследователи считат, че това убийство е изменило хода на историята, така като Кеннеди в този миг водеше в предизборната битка и имаше огромен късмет да стане идващият президент на Съединени американски щати.  

Сирхан  беше наказан на гибел, само че по-късно наказание му бе смекчено до пожизнен затвор. По време на осъществяване на закононарушението той беше на 24 години.  

„ Изтече повече от половин век. Този импулсивен юноша, който аз бях тогава, към този момент не съществува ", уверява Сирхан в молбата си до комисията.

" Сенатор Кенеди беше надежда на целия свят и тогава аз навредих на доста хора  - осъзнаването на тази ужасна постъпка ми предизвиква болна ", цитира молбата на Сирхан АP.

В окръжната прокуратура на Лос Анджелис обявиха, че няма да оспорват решение комиссии по помилванията 

77-годишният палестинец е подавал молби за помилване 16 път. След ареста си той сподели, че е извършил убийството, защото Робърт Кенеди е подкрепил отпускането на американска помощ за Израел. По -късно той твърдеше, че не помни самото убийство.

Решението на комисията идва, откакто две от децата на Робърт Кенеди желаеха да помилват килъра на татко си.

 „ Наистина имам вяра, че всеки пандизчия, който към този момент не съставлява опасност за себе си и за света, би трябвало да бъде освободен “, сподели Дъглас Кенеди.

Това обаче не значи, че Сирхан незабавно ще излезе на независимост. Окончателното решение ще бъде взето до 90 дни от цялостния състав на комисията, след което ще бъде изпратено до губернатора на щата Гавин Нюсъм. В рамките на 30 дни той ще би трябвало да утвърди или отхвърли решението на комисията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР